Alaus virimas: El Dorado Golden Ale

:homebrewing:

Receptas: El Dorado Golden Ale

Salyklo smulkumas: 0.045 to random

Tas pats senas geras Golden Ale receptais su apyniais, kokie papuola po ranka. Šį kartą turėjau 100g 2019-ųjų metų El Dorado. Gal kiek senoki, bet tvarkingai laikyti šaldymo kameroje ir užpakuoti. Golden Ale’ui tikrai tiks! Taip pat tai pirmas virimas su Kveik tipo mielėmis.

Supilsčiau su 2.1 priming santykiu. Mielės ir apyniai absorbavo 2 litrus alaus, kuris ir liko fermenteryje.

Kas pavyko

  • Nepaisant visų smulkių negandų (žr. žemiau), efektyvumas gavosi 70%. Čia, matyt, mano “blogasis scenarijus”.

Kas galėjo būti geriau

  • Salyklo traiškymo metu atsipalaidavo malūno varžtai ir kažkiek salyklo praleidau stambiu smulkumu, o gal nelabai net ir traiškęs. Galėjau perleisti per malūną dar kartą, bet tuo metu nepagalvojau ir nesukau galvos.
  • Batch sparge metu, pildamas vandenį antrą kartą, buvau pamiršęs užsukti salinimo šaltkrepšio kraną. Nutekiėjo apie litrą misos, kuri, matyt, išplovė mažiau cukraus nei galėjo.
  • Galiausiai salinimo efektyvumas buvo 66%, o viso virimo - 70%, kai tikėjausi 75%. Bet tai ne bėda, nes šiam alui tinka būti silpnesniam.
  • Po savaitės atidarius fermenterį jautėsi stiprus sieros kvapas. Panašus į tokį, kuris susidaro dėl sustresavusių mielių. Bet paragavus alaus ir pauosčius - jo nesijautė. Atidariau fermenterį po kelių dienų - kvapo lyg ir nebebuvo. Paieškojus internete, radau, kad su Kviek mielėmis taip nutinka, nes jos mėgsta maistingą misą.

Kitą kartą

  • Rehidratuoti Kveik tipo mieles.

Įspūdžiai

Bus papildyta.