Pasisiuvau neperšlampamą krepšį daiktams (dry-bag)

:siuvimas: :diy:

Prieš kelis mėnesius iš tėčio pasiskolinau elektrinę siuvimo mašiną. Internetuose atradau Make Your Own Gear (MYOG) bendruomenę ir užsikabinau. Susižavėjau mintimi, kad pats galiu pasigaminti šiokią tokią įrangą. Siuvimo mašiną apčiupinėjau jau pernai. Išmokau įvert siūlą, pasirinkt reikiamą rėžimą ir t.t. O šiandien sėdau prie vieno projekto.

Vasarą planuoju su dukra pakeliauti dviračiu, tad atsirado poreikis “neperšlampamam maišui”, dar žinomam kaip dry-bag. Reikėjo maždaug 15 litrų talpos krepšio, kuris būtų atsparus įbrėžimams ir kažkiek apsaugotų nuo lietaus. Tokį krepšį prikimšęs drabužių, žadu dėti ant dviračio bagažinės.

Procesas

Krepšiui naudojau 55x55cm 500D Cordura. Ši medžiaga yra tvirta ir atspari vandeniui, tad puikiai tinka tokiai įrangai.Išmatavimus parinkau išmatavęs savo Revelate Designs Saltyroll.

Atpjovęs medžiagą, perlenkiau ją per pusę ir susiuvau siūle, vadinama Hybrid French seam. Nesu tikras ar tokia siūlė yra plačiai naudojama ir žinoma tokiu pavadinimu, bet esmė, kad “negražus” užsiūtas galas yra užlenkiamas į vidų ir jo nesimato. O siūlė gaunasi triguba - tad turėtų būti tvirta. Paskui tokiu pat būdu užsiuvau krepšio apačią. Pradžioje svarsčiau ar reikia apačią daryti apskritą, ar nukirpti kampus ir daryti labiau kvadrato formos. Bet galiausiai pasirinkau paprasčiausią būdą - tiesiog užsiūti ir nieko nebekeisti. Taip kampai lieka išsikišę ir estetiškai nelabai gražiai atrodo. Tačiau krepšys gaunasi talpesnis ir, mano manymu, tvirtesnis, nes mažiau siūlių.

Krepšio viršų užlenkiau ~0.5cm į vidų ir pakišau po 1cm apsiuvimo (?) juosta (grosgrain). Taip sutvirtinau kraštą, kad mažiau dėvėtųsi. Prie jo prisiuvau dirželį (webbing) ir pritvirtinau plastikines sagtis (buckles). Sagtis ir diržą turėjau tik 2cm pločio (norėjosi siauresnio). Bet taip gal bus tvirčiau.

Rezultatas

Krepšys gavosi. Ar gavosi lygiai 15 litrų? Sunku pasakyti, spėčiau, kad ne :-D Bet dydis toks, kokio ir norėjau. Be problemų tilps visi vieno asmens kelionės drabužiai arba palapinė ir dar kažkiek šmutkių. Siūdamas sagtis, padariau šiek tiek per trupus dirželius. Krepšiui tai netrukdo, bet buvo sudėtinga siūti. Sagtys paprasčiausiai rėmėsi į adatą ir negalėjau paprastai prie jos arti prisiūti.

Krepšys nėra visiškai atsparus vandeniui. Nors Cordura vandens praleisti neturėtų, bet siūlės nėra užsandarintos. Tai padaryti nėra sunku, bet šiuo metu neturiu priemonių. Taip pat per lietų su vaiku važiuoti neplanuojam :-) Bet kokiu atveju - rezultatu esu patenkintas!